Eenrum afgelast

Zondag 29 april 2018 stond de tweede ronde voor het Dutch Open Grasstrack gepland op de droombaan in het Groningse Eenrum. Deze baan ligt William en Sandra zeer goed, dus er werd uitgekeken naar een mooie wedstrijd.

Tegen de klok van half 9 verzamelde het team zich op het nogal natte rennerskwartier. Het had de avond ervoor flink geregend. De weersvoorspellingen beloofden ook niks goeds, maar vooralsnog was het in de ochtend droog. Alles werd dus klaargemaakt voor de 1e vrije training van 2 minuten. Na de rijdersbespreking ging rond de klok van 10 de fuik open voor de eerste trainingen. Het team kon aan hun voorgangers zien dat de baan erg nat en glad was, dus toen het duo de baan op mocht werden er eerst een paar voorzichtige meters gemaakt. Door het vele water en modder wat van de wielen af kwam verliet het duo zeer vies de baan. Grietinus heeft zijn mouwen opgestroopt en wist voor de tweede training de motor weer in tip top conditie te krijgen!

In de tweede training was het meeste gras inmiddels al van de baan gereden en William en Sandra wouden proberen een paar snelle rondes neer te zetten. De baan was echter zo nat en glad dat dit niet gelukt is. De organisatie had na de vrije trainingen besloten de start training uit te stellen tot voor de eerste serie. Iedereen zou dan voorafgaand van zijn eerste serie de mogelijkheid krijgen voor één proefstart met lint, zo hadden de mannen van de baandienst voldoende tijd om de baan klaar te maken voor de eerste wedstrijd.

Helaas kregen de trekkers het niet voor elkaar om de losse modder van de baan te halen en met het voorspelde slechte weer op komst werd er besloten om de wedstrijd af te lasten. Omwille van de veiligheid van alle deelnemers was dit het juiste besluit.

De volgende wedstrijd zal zijn op 10 mei 2018 in het Duitse Herxheim.

Tussenstand:

P Team Land Pt.
1 Matthijssen /
Mollema
20
2 Detz /
Arling
14
3 Goodwin /
Brown
13
4 Bruins /
Bruins
12
5 Vale /
Vale
9
6 Carvill /
Smit
9
7 Frederiksen /
Grandt
7
8 Raatjes/
Sterenborg
4
9 Kregel /
Kempa
3

★★★★★★
★★★★★★★★★★★★★★★★★