Eerste overwinning van 2019

Op zondag 7 april stond na een lange winterstop de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. In het Drentse Vries werd de eerste ronde van het Dutch Open 2019 verreden.

Vergezeld door de zon arriveerde Team Matthijssen tegen de klok van half 10 op het rennerskwartier. De spannen stonden er op en top bij en kwamen dan ook glansrijk door de keuring. Met een geweldig deelnemersveld van wel 15 combinaties uit verschillende landen werd om 11 uur het startsein gegeven voor de vrije training van 2 minuten. Na een paar rondes en een paar proefstarts kwamen William en Sandra tevreden van de baan af.

Om half 2 was het dan tijd om de eerste punten te verzamelen voor de Dutch Open Grasstrack 2019.  Startend op plek één met de rode helmkleur wist het duo goed weg te komen en voor de Engelse combinatie Goodwin / Brown de bocht in te duiken. De koppositie werd niet meer afgegeven en de rit werd winnend afgesloten.

Ook de tweede serie verliep super voor het duo. De baan werd inmiddels wel wat slechter, maar deze serie werd ook winnend afgesloten. De derde en voorlaatste serie werd er gestart op plek vijf met de groene helmkleur. Met een span lengte voorsprong wist het duo voor team Detz  de bocht in te duiken en de leiding te pakken. Team Detz probeerde de leiding nog over te nemen maar wist hier niet in te slagen. Ook in de derde serie wisten William en Sandra alle punten te pakken. De vierde en laatste serie stond het duo wederom in de baan met het sterk rijdende team Detz. William en Sandra starten op positie twee met de blauwe helmkleur, team Detz op plek vier met Geel. Met een super start wist William en Sandra ook in deze serie als koploper uit de bocht te komen en ook zo over de finish te stuiven.

Met een maximum aantal punten mocht het duo als eerste een startpositie kiezen voor de A-Finale. Unaniem werd er gekozen voor positie vier met de gele helmkleur. Dit bleek een uitstekende keuze, want het duo schoot uit de startblokken en wist na vier hele snelle rondes en een mooie voorsprong als eerste over de finish te komen.

De eerste kampioenspunten zijn binnen!! En met een goed gevoel en grote waardering voor de Stichting Grasbaanrace Vries voor de super organisatie werd deze dag zonnig afgesloten.

De volgende wedstrijd voor Team Matthijssen staat gepland op 22 april 2019 in het Overijsselse Balkbrug op Tweede Paasdag.

.

Uitslag Vries:

P Team Land
1 Matthijssen /
Mollema
2 Detz /
Arling
3 Goodwin /
Brown
4 Bruins /
Sterenborg
5 Frederiksen /
Grandt
6 Bartlett /
Kempa
7 Kempa /
Stickling
8 Möller /
Frohbös
9 Carvill /
Smit
10 Raatjes /
Sterenborg

 

★★★★★★
★★★★★★★★★★★★★★★★★