Mooie overwinning in Eenrum.

Zondag 30 april werd op de Droombaan in Eenrum de tweede ronde voor het Dutch Open Grasstrack verreden. Op de mooie baan van Eenrum scoorden William en Sandra maximaal.

De weersvoorspellingen waren perfect, zon en een graad of 15! Er stond alleen wel veel wind, maar dat mocht de pret niet drukken. Tegen half negen arriveerde het team in het Groningse Eenrum, en werd alles in gereedheid gebracht om aan de training te beginnen. In het nieuwe reglement van de Dutch Open Grasstrack staat dat de leider in het Kampioenschap een rode nummerplaat moet hebben. Zo gezegd zo gedaan!

Er was in de afgelopen tijd niet veel regen gevallen en het gras op de baan was rijk aanwezig! Oppassen geblazen dus, want het kan erg glad zijn. Dat bleek ook wel toen de eerste groep de baan in ging. Na veel pirouettes, glibberen en glijden te hebben gezien was het voor het duo tijd om hun rondjes te rijden. Na drie voorzichtige rondjes vonden William en Sandra het wel welletjes. Dit had niet veel zin en het span werd aan de kant gezet.

In de tweede vrije training leek alles al een stuk beter en werd er geprobeerd een paar snellere rondes neer te zetten. De eerste bocht was goed te doen, echter de tweede bocht was nog spekglad en ook William en Sandra maakten een mooie pirouette! Helaas had deze training dus ook niet veel zin.

Op naar de starttraining. Het duo koos voor een van de buitenste plekken en na een goede start dook het duo toch nog wat voorzichtig de eerste bocht in. De baan was al stukken beter dan in de vrije ronden en daardoor konden er nu wel een paar snelle meters gemaakt worden!

Om één uur werd het startsein gegeven voor de eerste wedstrijd. William en Sandra mochten in de tweede serie aan de start verschijnen op plek twee met de blauwe helmkleur. Niet de allerbeste startplek omdat aan de binnen zijde het groene gras nog niet is weggereden. Toch wist het duo zeer goed weg te komen om vervolgens ook als eerste over de finish te komen! In de tweede, derde en vierde serie stond het team op de buitenste starplekken. Dit waren de beste startplekken om goed weg te komen.
In alle drie de series was de start zeer goed en wist het duo ook drie keer als eerste over de finish te komen.

Met een maximum van zestien punten ging het duo als eerste naar de finale. Na goed overleg werd er besloten om in de finale te starten op plek vier met de gele helmkleur. Op die plek hadden William en Sandra de beste start gemaakt. Met aan de rechterkant van het duo de combinate van Detz / Arling en links de combinatie van Harvey / Hogg.
Twee sterk rijdende combinaties. Het was dus van belang dat William en Sandra goed weg moesten komen. Nadat het startlint omhoog ging schoot het duo uit de startblokken, een superstart! Als eerste doken William en Sandra de eerste bocht in en er kon flink worden aangezet om een voorsprong op de nummer twee te pakken. Na vier rondjes werd het duo als eerste afgevlagd! De winst in Eenrum was een feit!

 

★★★★★★
★★★★★★★★★★★★★★★★★