Nederlands Kampioen na winst in Stadskanaal

Op Tweede Pinksterdag werden de traditionele pinksterraces in Stadskanaal verreden. Voor de zijspannen en solo’s een wedstrijd meetellend voor het Dutch Open Grasstrack. Zonder puntverlies werd de wedstrijd gewonnen en het kampioenschap veilig gesteld.

Het team arriveerde tegen half negen aan de baan en meteen werd alles in gereedheid gebracht voor de technische keuring. Om tien uur werd het startsein gegeven voor de eerste vrije training van twee minuten. De baan lag er goed bij dus de snelheid zat er dan ook al goed in. Ook de tweede vrije training verliep voor het duo naar wens en met een paar snelle rondes en een goede proefstart werd er uitgekeken naar de starttraining. William en Sandra zouden in hun eerste serie aan de binnenzijde van de starter staan dus werd er in de starttraining gekozen voor een van de binnenste plekken. Het groene gras was hier nog rijk aanwezig, dus een goed geultje was hier van belang. Er was meer grip dan gedacht en dus schoot het duo schoot ook uit de startblokken om vervolgens als eerste de bocht in te duiken. Na twee rondes werd het duo ook als eerste afgevlagd. De baan was inmiddels al goed ingereden en de eerste hobbels en kuilen waren al goed voelbaar, met wat kleine aanpassingen aan de motor maakte het team zich met een goed gevoel op voor de eerste serie.

Met een goed resultaat in Stadskanaal konden William en Sandra het Nederlands kampioenschap alvast veilig stellen. Daarvoor moest er verschil worden gemaakt met de combinatie op plaats twee in het tussenklassement: Detz / Arling.

Om kwart voor één werden alle rijders voorgesteld aan het publiek, en tegen één uur werd de fuik open gedaan voor de eerste serie. William en Sandra stonden in hun eerste serie met de blauwe helmkleur op plek twee aan de binnenzijde. Er werd een geultje gekozen zo dicht mogelijk bij de starter, want daar stond het minste gras en dus zou daar ook het meeste grip zijn. Na een super start schoot het duo dan ook onder het lint door en wist al met een zijspanlengte voorsprong de eerste bocht in te duiken. Na vier snelle rondes en een nog grotere voorsprong werd het duo als eerste afgevlagd.
Ook de combinatie van Detz/Arling werd in hun serie als eerste afgevlagd.

De tweede serie werd er gestart vanaf plek dire met de witte helmkleur. Ook hier was de start super en werd het duo na vier snelle rondes als eerste afgevlagd. Ook de combinatie van Detz / Arling won hun serie en dus was het puntenaantal gelijk.

In de derde serie voor de zijspannen stonden William en Sandra samen aan de start met de combinatie van Detz / Arling. In deze serie kon het duo de voorsprong in het klassement dus vergroten door proberen te winnen van de nummer twee in het klassement. Er werd gestart vanaf plek één met de rode helmkleur. Niet de beste startplek vanwege het groene gras aan de binnenzijde, maar toch was de start boven verwachting en wist het duo voor de combinatie van Detz / Arling de eerste bocht in te duiken. De leiding werd niet meer afgegeven en na vier rondes kwamen William en Sandra als eerste over de finish.

Ook de laatste voorserie werd met winst afgesloten. De combinatie van Detz / Arling werd in hun serie tweede, dus dat was erg gunstig voor William en Sandra. Zo werd de voorsprong met een extra punt vergroot.

In de finale werd er gekozen voor plek drie. Hier was de start in de serie erg goed en was er veel grip. Detz/Arling koos voor plek twee, aan de binnen zijde van William en Sandra. Na een super start schoten William en Sandra uit de startblokken en wisten voor de combinatie van Detz / Arling de eerste bocht in te duiken. Er werd flink aan de gashendel gedraaid om de voorsprong op de nummer twee te vergroten en na vier ronden werden William en Sandra als dagwinnaar, en als Nederlands Kampioen 2017 afgevlagd!!!!

Al met al een super geslaagde dag voor Team Matthijssen.

 

★★★★★★
★★★★★★★★★★★★★★★★★