Overwinning in Loppersum

Op zaterdag 9 juni werd de tweede ronde om het Dutch Open Grasstrack op vernieuwde baan in het Groningse Loppersum verreden. William en Sandra scoorden maximaal.

De organisatie is na de wedstrijd van vorig jaar flink aan de slag geweest om de bochten van het nogal kleine baantje met 15 meter te verbreden. Team Matthijssen keek er dan ook naar uit om daar de eerste meters op te rijden. Om 3 uur werden de deuren de open gedaan voor de eerste vrije training van 2 minuten. De baan was nogal nat geworden van de regen die er de nacht ervoor gevallen was. Op sommige delen van de baan was er veel grip en andere delen weer niet. Omdat het duo daar niet op gerekend had, werd de set-up van de motor veranderd om in te kunnen spelen op de conditie van de baan.
Deze zouden worden getest in de tweede vrije training van 2 minuten. Helaas kwam het duo niet verder dan de baanofficial die het startsein zou geven. Vanwege een kapotte ketting konden William en Sandra de tweede training niet rijden. Met een razend tempo werd er door monteur Grietinus een nieuwe ketting en tandwiel gemonteerd en kon het duo zich voorbereiden op de starttraining. Deze verliep geheel naar wens en werd met winst, en een goed gevoel, afgesloten.

Om 5 uur werden alle Dutch Open Grasstrack deelnemers voorgesteld aan het publiek en kon de wedstrijd beginnen.
In de eerste serie stond het duo op plek 3 met de witte helmkleur. De start was goed en het duo wist gelijk de leiding te pakken. De baanconditie was inmiddels veel veranderd. Doordat de baan steeds droger werd, werd deze harder en gladder. William en Sandra wisten hier goed mee om te gaan en konden zo de leiding houden en de overwinning pakken.

Omdat de baanconditie snel bleek te veranderen, werden er weer wat aanpassingen gedaan aan het zijspan voor de tweede serie. In deze serie stond het duo op plek 1 met de rode helmkleur. De start was zeer goed en het duo wist ook nu weer als eerste de bocht in te duiken. De veranderingen aan het span wierpen hun vruchten af en William en Sandra kwamen na 4 snelle rondes met een gemiddelde snelheid van 81 km/h als eerste over de finish.

De tweede en derde serie werden ook met winst afgesloten. Met een maximum van 16 punten stond Team Matthijssen als eerste in de A-Finale. Omdat Loppersum nogal een korte baan is, en hier de start goed moet zijn, werd er gekozen voor een van de binnenste startplaatsen.
Het duo had in de voorseries al gestart vanaf plek 1 en wist daar zeer goed weg te komen. Er werd dan ook gekozen voor plek 1 in de finale. De start was zeer goed, en William en Sandra wisten gelijk de leiding te pakken voor de ook sterk rijdende combinatie van Holstein / Van Dijk en Detz / Arling. De voorsprong werd vergroot door de gashendel zo ver mogelijk open te draaien en na 4 snelle rondes en een mooie voorsprong wist Team Matthijssen de tweede ronde van het Dutch Open Grasstrack in Loppersum op hun naam te schrijven.

Uitslag:

P Team Land
1 Matthijssen /
Mollema
2 Holstein /
Van Dijk
3 Detz /
Alring
4 Carvill /
Smit
5 Harvey /
Hogg
6 Frederiksen /
Grandt
7 Goodwin /
Goodwin
8 Kregel /
Kempa
9 Raatjes /
Sterenborg
10 Vale /
Vale

Finale

★★★★★★
★★★★★★★★★★★★★★★★★