Winst in Roden

Op Zondag 7 Mei 2017 werd er in het Drentse Roden de derde ronde om het Dutch Open Grasstrack verreden. William en Sandra scoorden wederom het maximale aantal punten.

De weervoorspellingen waren super, een graad of zestien, af en toe een zonnetje en een klein beetje wind. Na aankomst op het rennerskwartier werden de motoren klaar gemaakt voor de keuring, om vervolgens tegen tien uur de eerste vrije training van twee minuten te rijden. De baan was erg los, iets wat we niet gewend zijn van de normaal keiharde sintelbaan. Toch verliep alles naar wens, en na wat aanpassingen begon het team vol vertrouwen aan de tweede training van twee minuten. Ook deze verliep naar wens en na een paar snelle rondes en meerdere proefstarts werd de tweede vrij training met een goed gevoel afgesloten. Ook de starttraining verliep geheel volgens wens en werd dan ook met winst afgesloten. De baan was inmiddels veel losser geworden en de hobbels en kuilen waren inmiddels al goed voelbaar.

Na een korte rijdersvoorstelling was het tijd om in de eerste serie voor de zijspannen aan de start te verschijnen. William en Sandra starten vanaf plek drie met de gele helmkleur. Na het vinden van het perfecte geultje en een goede start schoot het duo uit de startblokken, helaas werd er rood gegeven, maar mochten alle combinaties opnieuw starten. Na een super start wist het duo als eerste de bocht in te duiken en er werd flink aangezet om een voorsprong te krijgen. Met flink hangen en wurgen en zoeken naar ideale lijnen om de dikste kuilen en hobbels te ontwijken kwam het duo als eerste over de streep.

In de tweede, derde, en vierde serie was de baan nog slechter geworden en een ideale lijn was er niet. Alle voorseries werden met winst afgesloten en het duo mocht dan ook met een maximum van zestien punten als eerste een startplek kiezen voor de finale.

Het kiezen van de startplek werd officieel gedaan in de keuringstent. De vijf combinaties met de meeste punten mochten op volgorde hun startplek kiezen door middel van het pakken van een kleur. Team Matthijssen was het unaniem eens en er werd gekozen voor de binnenste plek; de rode helmkleur.

In de finale besloten William en Sandra niet te zoeken naar een ideale lijn, maar gewoon vol gas proberen de winst te pakken. Dat betekent dus goed vasthouden!
Het duo wist na een super start als eerste de bocht in te duiken en het gas werd vol open gedraaid om een voorsprong te krijgen op de combinatie van Detz / Arling die als tweede de bocht in wist te duiken. De beslissing om gewoon zo snel mogelijk de finish te bereiken bleek echter een hele goede! Na vier snelle rondes werd het duo dan ook met een grote voorsprong als eerste afgevlagd! Weer twintig punten erbij voor de tussenstand in het Dutch Open Grasstrack!

 

★★★★★★
★★★★★★★★★★★★★★★★★