Winst in Vries

Op zondag 15 April 2018 reed Team Matthijssen de eerste ronde voor het open Nederlands Kampioenschap in het Drentse Vries.

Het team verzamelde zich rond de klok van half 9 in het rennerskwartier, zodat alles kon worden klaargemaakt voor de keuring, en de trainingen. Echter het weer zat in de ochtend niet mee, waardoor alles werd opgeschoven en de trainingen werden ingekort. Er werd tegen 11 uur een startsein gegeven voor één vrije training en een proefstart aan de overzijde van de baan. Omdat de baan nog erg nat was, werden er een paar voorzichtige rondjes gemaakt, en een modderige proefstart. Toch hadden William en Sandra er een goed over, en keek het duo uit naar de 1e serie.

Omdat het om een Nederlands Kampioenschap wedstrijd ging, werden er vier series verreden waarin alle teams punten konden scoren die mee tellen voor het Nederland Kampioenschap. De drie punt besten plaatsen zich rechtstreeks voor de A-Finale, en de nummers 4 tot en met 8 konden nog strijden in een B-Finale voor de laatste 2 plekken in de A-Finale. De punten in beide finales tellen niet mee voor het Nederlands Kampioenschap.

In de 1e serie stonden William en op de buitenste startpositie met de groene helmkleur. De geultjes waren aan de buitenzijde zeer geschikt om te starten, en het duo stoof ook uit de startblokken om gelijk de leiding te pakken. Inmiddels was de baan al een stuk droger dan in de training, dus de snelheid zat er al goed in. Met een mooie voorsprong werden William en dan ook als eerste afgevlagd.

In de tweede serie schoof het duo een plekje opzij en werd er gestart vanaf positie 4 met de gele helmkleur. Ook hier kwam het duo goed weg en wist als eerste de bocht in te duiken. De leiding werd niet meer uit handen gegeven en ook in de tweede serie kwam het duo als eerste over de finish.

In de derde serie werd er vanaf de binnenkant gestart op positie 2 met de blauwe helmkleur. Hier waren de geultjes veel dieper, en er moest even flink gegraven worden om een geschikt geultje te vinden. Na een snelle start dook het duo samen met de combinatie Detz / Arling de eerste bocht in. William en wisten al snel hun lijn te vinden en kwamen als eerste uit de bocht. Er werd flink aangezet om een voorsprong op te bouwen op de nummer twee. Na vier snelle rondes wist het duo ook in deze serie als eerste over de finish te komen.

De laatste serie schoof het duo nog een plekje naar binnen op positie 1 met de rode helmkleur. Ook hier kwam het duo goed weg, en wist gelijk de leiding te pakken. Deze werd niet meer afgegeven en William en Sandra werden als eerste afgevlagd. Met maximum punten meetellend voor het Open Nederlands Kampioenschap mocht het duo als eerste een startpositie kiezen voor de A-Finale.

Er werd unaniem besloten dat dit positie 3 zou worden met de witte helmkleur. Voordat de finale gestart werd kregen alle teams 1 vrije ronde vanwege het verleggen van de tweede bocht. William en Sandra gaven hun ogen de kost en probeerden hun ideale lijn te bepalen. Eenmaal aangekomen bij de start, werd het ideale gootje klaargemaakt, en werd de startpositie ingenomen. Een super start en het duo stoof richting de eerste bocht om er vervolgens als eerste uit te komen. William en Sandra hadden de snelheid er goed in en met een mooie voorsprong werd het duo als eerste afgevlagd.

De volgende wedstrijd voor Team Matthijssen zal zijn op Droombaan in het Groningse Eenrum. Tevens de 2e ronde om het Open Nederlands Kampioenschap.

Uitslag:

P Team Land
1 Matthijssen /
Mollema
2 Detz /
Arling
3 Goodwin /
Brown
4 Frederiksen /
Grandt
5 Bruins /
Bruins
nl
6 Vale /
Vale
7 Carvill /
Smit
8 Raatjes/
Sterenborg
9 Kregel /
Kempa

★★★★★★
★★★★★★★★★★★★★★★★★