Winst na lange dag in Noordwolde.

Zondag 16 juli werd in Noordwolde de laatste wedstrijd verreden van het Dutch Open Grasstrack 2017. Ook in Noordwolde wisten William en Sandra alle races te winnen en zo ongeslagen het Dutch Open seizoen af te sluiten.

Het team verzamelde zich in alle vroegte bij het huis van onze monteur Grietinus, om vervolgens gezamenlijk naar het Friese Noordwolde af te reizen.… Eenmaal aangekomen werd alles klaargemaakt voor de technische keuring en voorbereid om daarna de eerste vrije training te kunnen rijden. Deze zou om half tien beginnen, maar werd vanwege de kerkdienst uitgesteld. Om kwart over tien mochten William en Sandra de baan op om hun eerste meters te rijden. Het meeste gras was al van de baan af vanwege de wedstrijden een dag ervoor, dus erg glad zou het niet zijn. Echter de baan was wel erg los, dus snelle ronden werden er nog niet gehaald. Na wat kleine aanpassingen mocht het duo voor hun tweede vrije training de baan op. Deze ronden waren al wat sneller, maar niet geheel volgens wens. Na de starttraining werd er door de organisatie een grote baandienst gedaan, en werd er geprobeerd alle losse grond van de baan te halen. Om één uur werden alle Dutch Open Grasstrack deelnemers aan het publiek voorgesteld, en werd het startsein gegeven voor de eerste serie.

Met de blauwe helmkleur stonden William en Sandra op plek twee achter het startlint. Na een hele goede start wist het duo als eerste de bocht in te duiken. De organisatie was er in geslaagd het meeste losse grond van de baan te halen en er werden dan ook snelle ronden gemaakt. Na vier ronden werd het duo dan ook met een mooie voorsprong al eerste afgevlagd. Nadat alle klassen hun eerste serie hadden gehad, werd er een grote baandienst gehouden om zo de baan, zo goed als het kon, te onderhouden. Door verscheidene ongelukken in de series voor de zijspannen, lag de wedstrijd een behoorlijke tijd stil. Na tweeënhalf uur wachten werden de wedstrijden weer hervat, en kon het duo rond vier uur aan hun tweede serie beginnen. Deze werd met winst afgesloten. Ook de derde en vierde serie leverde een overwinning op en met een maximum van twintig punten ging het duo dan ook als eerste naar de A-Finale.

De klok had inmiddels al zes uur geslagen. Na overleg binnen het team werd besloten om in de finale vanaf plek drie te starten met de witte helmkleur. Dit bleek een zeer goede keuze en met een super start wist het duo al met een mooie voorsprong de eerste bocht uit te komen. De leiding werd niet afgegeven en het duo kwam dan ook als eerste over de finish. Na de prijsuitreiking vertrok het hele team om acht uur weer huiswaarts.

Team Matthijssen heeft in het Dutch Open Grasstrack 2017 geen enkele serie verloren en heeft daardoor met een maximum aantal punten van 100 het kampioenschap afgesloten.

 

★★★★★★
★★★★★★★★★★★★★★★★★