Balkbrug: 5e plaats

Op Tweede Paasdag werden traditiegetrouw de Internationale Paasraces in Balkbrug gehouden. Voor Team Matthijssen de allereerste meters voor het jaar. De kans had zich niet voorgedaan voor om voorafgaand van het nieuwe seizoen een paar test rondjes te rijden.

Tegen 9 uur arriveerde het team in het nogal koude, en grijze Balkbrug. De weersvoorspellingen waren alles behalve goed. Toch bleef het in de ochtend droog en na een snelle keuring en rijdersbespreking klonk om 10 uur het startsein voor de eerste vrije training. William en Sandra wisten al snel hun draai te vinden en een paar goede rondes neer te zetten. De start training verliep niet helemaal naar wens. De ondergrond van de baan in Balkbrug was zacht en mul. William en Sandra kwamen wat moeizaam uit de startblokken, maar wisten na een paar meter de grip te vinden en zo alsnog als eerste de bocht in te duiken. Na twee korte, maar snelle, rondes werd het duo als eerste afgevlagd en werd daarna alles in gereedheid gebracht voor de eerste serie die om 13:00 zou beginnen. De weergoden waren iedereen nog steeds gezind, en de voorspelde regen bleef uit!

In de eerste serie stonden William en Sandra buitenaan met de groene helmkleur. Weer was de start erg matig en kwam ze maar moeizaam weg. Toch wisten William en Sandra als eerste de bocht in te duiken en de leiding in handen te nemen. Deze werd niet afgegeven en met een mooie voorsprong werd het duo als eerste afgevlagd. De tweede serie werd er gestart vanaf plek twee met de blauwe helmkleur. Voorafgaand van deze serie hebben Grietinus en William de setup van de motor iets veranderd om beter weg te kunnen komen bij de start. Dit pakte goed uit en William en Sandra kwamen als snelste de eerste bocht uit. De baan was inmiddels al erg slecht. William en Sandra gaven de leidende positie niet uit handen en werden ook in de tweede serie als eerste afgevlagd.

In de derde serie stond het duo op plek drie met de witte helmkleur, rechts naast de starter. De start was matig en het duo dook met twee andere combinaties de eerste bocht in. William en Sandra wisten hun lijn goed te rijden en konden zo als eerste de bocht uit komen. Er werd flink aangezet om een voorsprong te krijgen en na vier snelle, maar hobbelige, rondes kwam het duo als eerste over de finish. Met een maximum van twaalf punten wist het duo zich als eerste te plaatsen voor de finale.

Na kort overleg over de startplaats, werd er unaniem gekozen voor plek één met de rode helmkleur. Op plek twee stond de combinatie van Detz / Arling. De start was redelijk, en samen met Detz / Arling dook het duo de eerste bocht in. Door de grote gaten en hobbels in de baan en de hoge snelheid die William en Sandra hadden stuiterde het duo bij het ingaan van de eerste bocht naar buiten toe. Hier wist de combinatie van Detz / Arling van te profiteren en kwamen aan de binnenkant voorbij. De jacht op de koppositie werd geopend en William en Sandra zetten alles op alles om de leidende positie over te nemen. Na één ronde reed het duo al weer op het achterwiel van hun voorganger, echter de modderspray die van hun achterwiel afkwam zorgde ervoor dat William zijn bril vol kwam te zitten. Het roll-off systeem begon te haperen. Met weinig zicht werd de jacht op de koppositie toch doorgezet. In de tweede ronde kreeg William echter zoveel modder op zijn bril, dat hij een paar seconden helemaal niks zag. Het roll-off systeem was helemaal vastgelopen en met nul zicht besloot het duo het span aan de kant te zetten. Door niet te finishen werden William en Sandra als vijfde geklasseerd. Balen, maar veiligheid voor alles!

De eerstvolgende wedstrijd voor het team zal zijn in het Drentse Vries op 14 April 2018, hier zal de eerste ronde worden verreden om het Open Nederlands Kampioenschap.

Uitslag:

P Team Land
1 Detz /
Arling
3 Goodwin /
Brown
3 Godden /
Smith
4 Vale /
Vale
5 Matthijssen /
Mollema
nl
6 Frederiksen /
Grandt
7 Carvill /
Smit
8 Bruins /
Bruins
9 Kregel /
Kempa
10 Hübsch /
Burger

★★★★★★
★★★★★★★★★★★★★★★★★