Maximum overwinning in Bielefeld

Op zondag 2 juni 2019 stond Team Matthijssen aan de start in een heet Bielefeld. William en Sandra sloten ongeslagen als winnaar af.

Het team arriveerde tegen de klok van negen uur aan de baan en moest in alle haast het span gereed maken. De training begon al om half tien. Grietinus had alles onder controle en wist het span razendsnel rijklaar te maken zodat William en Sandra zo konden opstappen. De training verliep – ondanks de nu al slechte baan – geheel naar wens en werd met een paar snelle rondes goed afgesloten.
Na de training volgde een lange pauze tot de eerste serie die rond de klok van twee uur gepland stond. Echter had de organisatie om twaalf uur zoveel water op de baan gesproeid dat rijden onmogelijk was. De start van de wedstrijd werd daardoor een uur uitgesteld om de baan weer te prepareren.Na lang wachten, en veel zweten vanwege de hoge temperaturen in Bielefeld, mocht het duo in hun eerste serie aantreden op plek twee met de blauwe helmkleur. William en Sandra wisten zeer snel uit de startblokken te vertrekken en gelijk de leiding te pakken. De baan was door het vele water nog slechter geworden en werd lastig om te rijden. Toch wist het duo het span onder controle te houden en als eerste over de streep te komen. In de tweede serie stonden William en Sandra op plek vier met de gele helmkleur. Ook hier was voldoende grip en stoof het duo voor de rest van het veld aan de eerste bocht in. De leidende positie werd ook hier niet meer afgegeven en al stuiterend door de diepe gaten kwamen William en Sandra als winnaars over de streep.Door de slechte gesteldheid van de baan, de hoeveelheid stof, tijdgebrek door alle vertragingen en de risico’s op valpartijen werd er door de organisatie besloten drie ronden te rijden in plaats van vier. De derde en voorlaatste serie schoof het duo een plekje op naar buiten. Evenals de voorgaande series wist het duo goed uit de startblokken te komen en als eerste de bocht in te duiken. Na drie snelle rondes wisten William en Sandra ook in de derde serie de winst te pakken. Met een voorsprong van drie punten was in de laatste serie een vierde plek genoeg om de dag overwinning binnen te halen. Met een vierde plaats wilde het duo geen genoegen nemen en ging nadat het lint omhoog schoot vol gas richting de eerste bocht om daar vervolgens als koploper weer uit te komen. Even kwam het Duitse team Brandhofer / Scheunemann erg dichtbij. William en Sandra wisten het hoofd koel te houden en de leiding te behouden. Na drie snelle rondes wist het duo hier ook vijf punten te pakken en met een maximum van twintig punten de wedstrijd in Bielefeld op hun naam te schrijven.

.

.

Uitslag Bielefeld:

P Team Land
1 Matthijssen /
Mollema
2 Brandhofer / Scheunemann
3 Godden /
Smith
4 Holstein /
Sterenborg
5 Goodwin / Brown
6 Standke / Kempa

 

★★★★★★
★★★★★★★★★★★★★★★★★