Maximum zege in Eenrum.

Na de lange reis vanuit Bad Hersfeld kwam Team Matthijssen in alle vroegte aan in het Groningse Eenrum. Ook hier waren de weergoden ons allen niet goed gezind, en had het op de dag ervoor en in de avond / nacht flink geregend. De baan stond dan ook helemaal onder water.
Het zou volgens de weersvoorspellingen in de middag wel droog blijven, dus ook hier werden de trainingen uitgesteld om de baan te laten drogen. Na nog een klein buitje in de ochtend kwam de organisatie in actie om de baan droog te maken. Met man en macht werd er gewerkt om al het water van de baan te krijgen. Om half één werd er voor het bijprogamma dan eindelijk het startsein gegeven voor de vrije training.
Het meeste water was dan wel van de baan, maar het was nog steeds erg nat.
William en Sandra kwamen na een training van 3 minuten dan ook vol modder van de baan af. Door tijdsgebrek werden de starttrainingen niet verreden, dus had het team mooi de tijd om alle modder va het span te halen.
Tegen de klok van half 3 begonnen de eerste wedstrijden. Echter kwamen de zijspannen kwamen pas in de zestiende heat aan de start. Na lang wachten mochten William en Sandra naar de start voor hun eerste serie. Inmiddels was de baan al goed opgedroogd, dus er werden nog snel wat aanpassingen aan het span gedaan. Na een goede start en vier snelle rondes kwam het duo met een mooie voorsprong als eerste over de finish. De baan was goed te berijden, en het stoof inmiddels ook al iets.
Met een razend tempo werden alle series verreden. Dus al snel stond het duo klaar voor hun tweede serie. Ook deze werd na vier snelle rondes gewonnen. Met een paar kleine aanpassingen aan het span vanwege de snel veranderende baancondities werd ook de derde serie gewonnen en met een maximum aantal punten mochten William en Sandra als eerste kiezen voor een startplek in de finale.
Er werd gekozen voor startplek vijf. Hier waren de omstandigheden het meest gunstig en de geultjes niet te diep. Ook in de laatste serie was de start zeer goed en doken William en Sandra samen met de combinatie van Detz / Arling de eerste bocht in.
Ook de combinatie van Goodwin / Brown kon goed volgen en er ontstond een gevecht om de plekken twee en drie. Hiervan wisten William en Sandra te profiteren en een mooie voorsprong op te bouwen. Na vier ronden kwamen ze als eerste over de finish.
Een maximum zege in Eenrum. Dus een zeer succesvol weekend voor Team Matthijssen! Moe en voldaan vertrok iedereen weer huiswaarts.

★★★★★★
★★★★★★★★★★★★★★★★★