Maximum zege in Osnabrück.

Op zondag 27 mei 2018 stonden de Internationale Grasbahnrennen in het Duitse Osnabrück op het programma. Met tempraturen rond de 30 graden werd het een warme racedag.

In alle vroegte vertrok het team richting de Duitse grens, want de trainingen begonnen al om 9 uur. Na een snelle keuring, gevolgd door een nog snellere rijdersbespreking werd de fuik open gedaan voor de eerste meters. Vanwege de lange droogte had de organisatie de baan flink nat gesproeid tegen het stof. In combinatie met het groene gras kon het dus flink glad zijn en besloten William en Sandra het rustig aan te doen.

In de start training was er al een klein beetje een rijlijn zichtbaar, maar het was wel oppassen geblazen. Omdat het duo in de eerste serie op plek 2 zou staan werd er besloten hier in de starttraining ook te starten. Er werd een ideaal gootje gevonden, echter de startofficial besloot dat het duo daar niet kon staan omdat het zijspanwiel 1 centimeter over de streep stond van plek 3. Omdat er verder geen gootjes waren moest het duo zonder gootje en dus op het groene gras weg zien te komen. Zoals al verwacht kwamen William en Sandra zeer slecht weg en doken als laatste de eerste bocht in. Het gas werd even dicht gedraaid, om vervolgens vol gas achter alle voorgangers aan te gaan. William en Sandra wisten na 2 rondes toch nog als derde over de streep te komen.
Om 1 uur werd de wedstrijd officieel geopend door de organisatie, door middel van een optocht met ronkende choppers en daar achteraan alle coureurs uit alle deelnemende klassen. De wedstrijd in Osnabrück werd verreden in manches dat betekent dus dat alle punten die in de wedstrijden worden behaald meetellen voor het eindklassement.William en Sandra wisten in de eerste drie manches als eerste over de finish te komen. Met een maximum van 15 punten hoefde het duo alleen nog maar de laatste manche uit te rijden om de dagzege op hun naam te schrijven. In deze manche werd er gestart vanaf plek 5 met de groene helmkleur. Omdat hier het meeste gras al weggereden was, bleek dit een van de betere startplekken. Als een speer schoot het duo uit de startblokken en wist gelijk de leiding te nemen. Na twee rondes flink aanzetten was er al een mooie voorsprong opgebouwd en kon het duo de laatste manche met ruime voorsprong uitrijden.
Met een maximum van 20 punten wist Team Matthijssen de wedstrijd in Osnabrück op hun naam te schrijven! De volgende wedstrijd zal zijn op 9 juni 2018 in het Groningse Loppersum. Hier wordt de derde ronde om het Dutch Open Grasstrack verreden.
Uitslag:

P Team Land
1 Matthijssen/
Mollema
2 Godden /
Smith
3 Holstein /
Van Dijk
4 Harvey /
Hogg
5 Meier /
Schremp
6 R. San Milan /
B. Zapf

 

★★★★★★
★★★★★★★★★★★★★★★★★