Maximum zege in Rastede

Na de wedstrijd in het Duitse Hertingen vertrok team Matthijssen in het midden van de nacht richting het Duitse Rastede. Een reis die een uur of zes zou duren. Na een voorspoedige rit arriveerde het team tegen zeven uur aan de baan en werd alles klaar gemaakt voor de training die om negen uur zou beginnen.

De baan lag er goed bij, de organisatie had er alles aan gedaan om de baan in top conditie te krijgen. Er was namelijk een heleboel regen gevallen in dagen voor de wedstrijd. Voor William en Sandra zouden dit de allereerste meters worden op de snelle 1000 meter baan. De training verliep geheel naar wens en het duo had hun draai al snel gevonden. Na de starttraining werden er nog wat dingen aangepast aan de overbrenging en werd er met vertrouwen uitgekeken naar de eerste serie.

Tegen de klok van half één werden alle rijders aan het publiek voorgesteld. Maar tijdens het ritje naar de opstelling op de baan werden er ongewone geluiden gehoord.
Er werd met onze monteur Grietinus overlegd en werd het span snel weer naar het rennerskwartier geduwd om het probleem te verhelpen. Echter Sandra stond nog op de baan en wou haar voorstel rondje niet missen, dus stapte ze voor de gelegenheid bij de Duitse combinatie Brandhofer / Scheunemann in.

Om één uur klonk het startsein voor de eerste wedstrijd. In de eerste stond het duo op plek één met de rode helmkleur. Omdat de baan 1000 meter lang is, werden er geen vier maar drie rondes gereden. Na een goede start wisten William en Sandra voor de combinatie van Brandhofer / Scheunemann de eerste bocht in te duiken. Na drie hele snelle rondes wist het duo met een mooie voorsprong als eerste over de finish te komen.

Ook de tweede en derde serie werden met winst afgesloten. De combinatie van Godden / Smith had ook al hun voorseries met winst afgesloten en met een gelijk aantal punten moest er een muntje opgegooid worden voor het kiezen van de startplek in de laatste serie. William en Sandra gokten verkeerd en mochten dus als tweede kiezen.
Er werd gekozen voor startplek drie met de witte helmkleur. Dit bleek een goede keuze en na een goede start wist het duo ook in laatste serie als eerste de bocht uit te komen om vervolgens na drie rondes ook als eerste te worden afgevlagd.

Met een maximum van 20 punten wist team Matthijssen de winst op hun naam te schrijven in het Duitse Rastede. Moe maar voldaan werd alles weer opgeruimd, en vertrok het team weer huiswaarts.

★★★★★★
★★★★★★★★★★★★★★★★★