Maximum zege in Tayac (FR)

Op zaterdag 7 juli 2018 stond de Internationale wedstrijd in het Franse Tayac op het programma

Omdat de enkele reis circa 1250 km zou zijn besloot het team, net als vorig jaar op donderdag in de avond al te vertrekken. Na een lange reis van 13 uur kwam het team aan bij plek waar ze die avond zouden overnachten. Nadat de bagage was uitgeladen werd er koers gezet naar het meer waar het team vorig jaar even kon ontspannen. Ook dit keer werden de zwemvesten aangetrokken om de stormbaan op het water te bedwingen. Na een leuke middag werd er nog even lekker gegeten bij een camping om vervolgens de bedden op te zoeken en goed uit te rusten voor de volgende dag.

Het beloofde een hele warme wedstrijddag te worden met voorspelde temperaturen van wel 32 graden. Tegen de klok van half 2 mochten de korte broeken worden ingeruild voor het warme pak en konden de eerste meters op de harde kleibaan van Tayac worden gemaakt. Deze verliepen voorspoedig. Vanwege de droogte stoof de baan heel erg en besloot de organisatie na de vrije training de baan te sproeien. Nadat de baandienst zijn werk had gedaan mocht het duo voor de tweede keer de baan op voor de verplichte start training. Deze verliep ondanks het water geheel naar wens en werd winnend afgesloten. De pakken werden weer verruild voor de korte broek, want de wedstrijd zou pas om 21:00 beginnen.

Na een lange en warme middag mocht het duo in hun eerste serie starten vanaf plek 1 met de rode helmkleur.
De start was goed en als eerste wist het duo de bocht in te duiken en de leiding te pakken. Deze werd niet meer afgegeven en de eerste serie werd met winst afgesloten. Ook in de tweede serie wist het duo vanaf plek 4 met de gele helmkleur goed weg te komen. Na een kort gevecht met de combinatie van Brandhofer/Scheuneman wisten William en Nathalie aan het langste eind te trekken. Na vier snelle ronden werd ook deze serie gewonnen.

In de derde en laatste serie stond het duo op plek 2 met de blauwe helmkleur. Ook hier wisten William en Sandra goed weg te komen en de zege op hun naam te schrijven. De vier combinaties met de meeste punten zouden starten in de A-Finale. De combinatie die hier als eerste over de streep zou komen werd de dagwinnaar.

Er werd gekozen voor plek 1 met de rode helmkleur. Na een matige start ging het duo gelijk op met de combinatie van Godden / Smith. William en Sandra hadden echter de ideale rijlijn gevonden en wisten voor de Engelsen de eerste bocht uit te komen. Na twee ronden strijden hadden William en Sandra een voorsprong op weten te bouwen en vervolgens als eerste over de finish te komen!

Uitslag:

P Team Land
1 Matthijssen /
Mollema
2 Godden /
Smith
3 Brandhofer /
Scheunemann
4 Comblon /
Comblon

 

★★★★★★
★★★★★★★★★★★★★★★★★