Maximum zege na lange dag in Herxheim

Donderdag 10 mei 2018 stond Team Matthijssen aan de start in het Duitse Herxheim. Een wedstrijd waar het hele team erg naar uitgekeken had. Voor William en Sandra was het de derde keer dat het duo hier aan de start mocht verschijnen.

De ruim 900 meter baan lag er uitstekend bij, alleen de weersvoorspelling voor de gehele dag was minder gunstig.Net als voorgaande jaren werd er volgens een stipt tijdschema gevolgd. Om 09:41 werd de fuik open gedaan voor de vrije training van 2 minuten. Deze werd met een goed gevoel afgesloten, en alles werd klaar gemaakt voor de start training met twee volle rondes. Ook hier werd het tijdschema strak gevolgd en om precies 10:17 mochten William en Sandra samen met een Franse combinatie de baan op voor een proefstart.

Even als voorgaande jaren werd er voor de start van de wedstrijd, een voorserie gereden. William en Sandra stonden in deze serie op plek 5 met de groene helmkleur. Met een matige start wist het duo als eerste de bocht in te duiken en met een gemiddelde snelheid van 106 km/h en een mooie voorsprong als eerste over de finish te komen!

Tegen de klok van 11 uur werd de bewolking erg dik en begonnen de eerste regendruppels te vallen. Deze bleven maar komen en rond half een besloot de organisatie de rijders voorstelling te schrappen en te wachten tot het droger zou worden om de baan te kunnen prepareren voor de eerste serie van het WK Langbaan voor de solo’s.

Omdat de hoeveelheid regen meer was dan verwacht, en ook langer aanhield, besloot de organisatie om de B-licentie solo’s in het bijprogramma te cancelen vanwege tijdsgebrek. Ook voor de zijspannen was er een wijziging, namelijk dat de tweede serie werd opgeschoven zodat er voor de WK solo’s vier series konden worden gereden er daardoor een uitslag kon worden opgemaakt.  Na heel lang wachten kon het duo tegen de klok van half vier de baan weer op voor hun tweede serie.

William en Sandra stonden op plek 3 met de witte helmkleur. Na een matige start stoof het duo samen met nog een andere combinatie de eerste bocht in, maar wist de voorsprong op nummer 2 flink te vergroten. Ook in de tweede serie wisten William en Sandra als eerste over de finish te komen. In de derde serie werd er gestart vanaf plek 1 met de rode helmkleur. Hier was de ondergrond nog erg nat en blubberig. Toch wist het duo als een speer uit de startblokken te schieten en met een mooie voorsprong op de rest de eerste bocht in te duiken. De voorsprong werd alleen maar groter en het duo werd dan ook als eerste afgevlagd.

Als eerste mochten William en Sandra hun startpositie kiezen voor de laatste serie. Na overleg werd er besloten om te gaan voor plek 2 met de blauwe helmkleur. De start vanaf deze positie was matig, toch wist het duo met een wiellengte voorsprong de eerste bocht in te duiken. De gashendel werd vol open gedraaid en de voorsprong op de nummer 2 werd elke ronde steeds groter. Het duo kon de snelheid er goed inhouden en kwamen ook in de laatste serie als 1e over de finish! Met een maximum puntaantal van 20 mocht Team Matthijssen ook dit jaar de zege weer op hun naam schrijven!

De volgende wedstrijd staat gepland op 2e Pinksterdag  in Stadskanaal.

Uitslag:

P Team Land
1 Matthijssen /
Mollema
2 Keil /
Kersten
3 R. San Milan
B. Zapf
4 Brandl /
Brandl
5 A. San Milan /
M. Zapf
6 Schramm /
Bacher
7 Comblon /
Comblon
8 Meier /
Schremp

★★★★★★
★★★★★★★★★★★★★★★★★