Maximum zeges in Hertingen en Rastede

Het weekend van 11 en 12 augustus werd een druk en succesvol weekend voor Team Matthijssen met zeges in Hertingen (zaterdagavond) en Rastede (zondagmiddag).

Vrijdag avond 10 augustus vertrok het team tegen de klok van half 7 richting het Duitse Hertingen, om hier na een lange reis, om half 2 in de nacht aan te komen. De volgende morgen kon het team in alle rust alles in gereedheid maken voor de keuring en de trainingen.
De trainingen zouden tegen 15:00 beginnen en de wedstrijd pas om 20:00.

Na lang wachten, mocht het duo dan eindelijk de baan op voor hun eerste meters.  Op de technische baan, met een hoogte verschil van een aantal meter, stoof verschrikkelijk. Jet gas kon dus niet vol open gedraaid worden vanwege het minimale zicht. Ook in de starttraining was het zicht niet optimaal. Toch wist het duo de trainingen met een goed gevoel af te sluiten.

Om 20:00 uur werd de fuik open gedaan voor de eerste serie. In de eerste en tweede serie stond het duo weer zij aan zij met de grootste concurrent uit Duitsland. In deze series wisten William en Sandra zeer goed weg te komen en de Duitse combinatie van Venus / Heiss achter zich te laten. Ook de derde serie werd met winst afgesloten en met een maximum aantal punten werd er een startplek gekozen voor de laatste serie. In de laatste serie wist het duo weer zeer goed uit de startblokken te komen en voor de snelle Duitsers de bocht in de duiken. Team Venus / Heiss volgde op de voet, maar viel na twee rondes uit met een technisch defect aan de motor. Zo wisten William en Sandra met een mooie voorsprong als eerste over de streep te komen en met het maximaal aantal punten de overwinning in Hertingen op hun naam te schrijven.

Na een lange avond en een hele leuke huldiging met een dans optreden van Sandra en Lester, werd de bus in razend tempo ingepakt om de reis naar het Duitse Rastede te maken.

Hier kwam het team nogal gebroken van de lange reis tegen de klok van half acht in de morgen aan. Veel tijd om te rusten was er niet, want de training zou om 9.00 uur beginnen. Nadat de eerste vrije training verreden was, werd het voor iedereen wel duidelijk dat dit een heel zwaar dagje zou worden. De snelle 1000 meter baan was zeer ruig, en lastig te rijden. In de grote pauze had de club al zijn materiaal in gezet om de baan weer in top conditie te krijgen voor de wedstrijd die om 13.00 uur zou starten.

De eerste en tweede serie werden allebei met winst afgesloten. Na de tweede serie werd er een defect geconstateerd aan het zijspan, en werd er besloten om op de reserve motor verder te gaan. William en Sandra wisten ook met dit span goed uit de startblokken te komen in de derdee serie en ook deze werd met winst afgesloten.

Net voordat de finales zouden beginnen gebeurden er in de overige klassen veel ongelukken. De baan was inmiddels zo ruig geworden dat er niet meer veilig gereden kon worden. Na overleg met alle coureurs, de club en de Duitse bond, werd er besloten de rest van de series / finales af te lasten uit veiligheid voor de coureurs.

Zo wisten William en Sandra na drie verreden series met een maximaal puntaantal de dag overwinning in Rastede op hun naam te schrijven.

Al met al was het een zeer geslaagd weekend voor team Matthijssen, en keerde iedereen moe, maar voldaan weer richting huis!

Uitslag Hertingen:

P Team Land
1 Matthijssen /
Mollema
2 Goodwin /
Goodwin
3 R. San Milan /
Zapf
4 Venus /
Heiss
5 Meier /
Schremp
6 Brandhofer /
Scheunemann
7 A. San Milan /
Neuendorf
8 Kregel /
Kempa

Uitslag Rastede:

P Team Land
1 Matthijssen /
Mollema
2 Godden /
Smith
3 Detz /
Arling
4 Holstein /
Van Dijk
5 Möller /
Frohbös
6 Frederiksen /
Grandt
7 Harvey /
Hogg
8 Brandhofer /
Scheunemann

★★★★★★
★★★★★★★★★★★★★★★★★