Overwinning in Bad Hersfeld

Het was nog even de vraag of Team Matthijssen aan de start zou staan in het Duitse Bad Hersfeld op 19 augustus 2017. Sandra kon op korte termijn geen vrije dag krijgen, gelukkig was collega Hilda Schenkel bereid om Sandra haar dienst over te nemen zodat Team Matthijssen toch kon deelnemen aan de wedstrijd. Dank daarvoor namens iedereen.

Na een reis van vierenhalf uur arriveerde het team in het nogal natte Bad Hersfeld. Het had in de afgelopen nacht veel geregend. De trainingen werden daardoor ook uitgesteld om de baan zoveel mogelijk te laten opdrogen. Tegen twee uur werden dan de eerste vrije rondes gereden op de nog steeds natte baan, ondanks de baancondities wist het duo toch een paar goede rondes te rijden. Na de trainingen begon het lange wachten op de eerste wedstrijd die pas om 19:30 zou beginnen.

In de eerste serie stond het duo op plek drie met de witte helmkleur. De combinatie van Venus / Heiss stond met de rode helmkleur op plek één. Voor deze combinatie erg ongunstig omdat de binnenzijde nog erg nat was en er nog veel gras stond.
William en Sandra kwamen dan ook na een zeer goede start als eerste uit de bocht en wisten de leiding goed vast te houden. Op de voet gevolgd door de Venus / Heiss kwam het duo als eerste over de streep.

In de tweede serie stonden William en Sandra weer met de sterke combinatie van Venus / Heiss in de baan. William en Sandra stonden met de blauwe helmkleur op plek twee en de Duitse combinatie op plek vier met de gele helmkleur.
Na een goede start doken beide duo’s de eerste bocht in, maar met het voordeel van de binnenzijde kwamen William en Sandra als eerste de bocht uit. Ook in deze serie wist het duo de leiding goed vast te houden en als eerste te worden afgevlagd.

De derde en laatste voorserie werd er gestart op plek één met de rode helmkleur. In deze serie werd er ook geen punt verloren en wist het duo na vier snelle rondes als eerste over de finish te komen.

Met een maximum van negen punten mocht team Matthijssen als eerste kiezen voor een startplek in de laatste serie. Na overleg met het hele team werd er gekozen voor plek één met de rode helmkleur. De combinatie van Venus / Heiss stond met de blauwe helmkleur naast het duo. Beide hadden een zeer goede start en zij aan zij gingen beide combinaties de eerste bocht in. Echten William en Sandra hadden weer het voordeel van de binnenbocht en wisten daardoor als eerste de bocht uit te komen. Het gas werd vol open gedraaid en na vier snelle rondes kwam het duo dan ook met een mooie voorsprong als eerste over de finish.

Het was inmiddels 23:00 uur geweest, dus alles werd zo snel als het maar kon opgeruimd en ingepakt. Na de huldiging vertrok team Matthijssen snel weer richting Nederland om zo op tijd te komen voor de training van de volgende wedstrijd in het Groningse Eenrum.

★★★★★★
★★★★★★★★★★★★★★★★★