Overwinning in Eenrum

In bijprogramma van GP4 voor de solo’s wonnen William en Sandra na een moeizame start de zijspanwedstrijd.

Op 19 Augustus 2018 stond Team Matthijssen aan de start in het bij programma van de 4e ronde om het Wereld Kampioenschap Langbaan voor de solo’s. De baan lag er super bij, en ook de weersvoorspellingen waren zeer gunstig.

Na de eerste meters te hebben gereden tijdens de vrije training ondervond het duo dat de baan, door de lange aanhoudende droogte erg hard was, waardoor de grip moeilijk te vinden was. Ook in de starttraining wist het duo de grip niet te vinden maar wisten wel de twee rondes winnend af te sluiten. In de tijd tussen de trainingen en de eerste serie werd er druk gewerkt aan de set-up van het span, om deze voor de eerste serie zo gunstig mogelijk te krijgen.

In de eerste serie stond het duo met de rode helmkleur op positie één helemaal binnen in. De start was goed, en William en Sandra wisten als eerste de bocht in te duiken. Ze werden op de voet gevolgd door de combinatie van Detz / Arling. Het gas werd vol open gedraaid om een voorsprong op de tweede combinatie te krijgen, echter, wat het duo ook probeerde, de grip was ver te zoeken. Na twee rondes wist de sterk rijdende combinatie van Detz / Arling het duo via de binnenzijde te passeren.De aanval werd ingezet om de leiding over te nemen, maar William en Sandra slaagden daar niet in en kwamen als tweede over de streep.

Voor de 2e serie werd de set-up helemaal omgegooid en met een matige start vanaf plek zes dook het duo samen met de combinatie van Holstein / Van Dijk de eerste bocht in. William en Sandra kwamen als tweede de eerste bocht uit en wisten in de volgende bocht de koplopers te passeren en de leiding over te nemen. De grip werd gevonden en met een mooie voorsprong wist het duo als eerste over de finish te komen. In de derde serie wist het duo zeer snel van start te gaan, en meteen de leiding te pakken, en deze niet meer af te geven.

Er werd gereden op een punten systeem, dus er werden geen finales verreden. De zes combinaties met de meeste punten stonden aan de start in de vierde en laatste serie. Hierna zouden alle punten bij elkaar op geteld worden en degene met de meeste punten zou tot dagwinnaar worden uitgeroepen. Als eerste mocht het duo een startplek kiezen. Na overleg, en een grondige inspectie bij de startlijn op de baan, werd er gekozen voor plek vier met de groene helmkleur. Dit bleek een uitstekende keuze, want het William en Sandra wisten goed uit de startblokken te komen. De leiding werd niet meer afgegeven, en het duo wist als 1e over de finish te komen met een gemiddelde snelheid van 100.8 km / h!!.

Uitslag:

P Team Land
1 Matthijssen /
Mollema
2 Detz /
Arling
3 Holstein /
Van Dijk
4 Godden /
Smith
5 Harvey /
Hogg
6 Goodwin /
Goodwin
7 Frederiksen /
Grandt
8 Berwick /
Hopkins

★★★★★★
★★★★★★★★★★★★★★★★★