Overwinning in Stadskanaal

Op 2e Pinksterdag, 21 mei 2018, werden traditie getrouw de Pinksterraces in Stadskanaal verreden. Voor William altijd iets om naar uit te kijken omdat dit zijn thuisbaan is.

Het team verzamelde zich tegen de klok van 8 uur in het zon overgoten rennerskwartier. De weersvoorspellingen waren super. Het zou zonnig worden bij een graad of 22. Perfect raceweer dus!
Na de keuring en de rijdersbespreking mocht het duo rond de klok van 10 de baan op om hun eerste meters te maken. Bij aankomst aan de baan zagen William en Sandra dat er al geen gras meer op stond en de ondergrond nogal zacht leek. De gashendel werd gelijk vol open gedraaid en na drie snelle rondes en een proefstart werd de vrije training met een goed gevoel afgesloten.
In de starttraining besloot het duo aan de buitenkant van de starter te gaan staan. Op die plek zou er ook gestart worden in de eerste serie. De start was super en het duo stoof uit de startblokken. Als eerste wisten ze de bocht in te duiken. Omdat al het gras al van de baan was, en de ondergrond erg zacht, werden het een paar ruige rondes. Toch wisten William en Sandra hun ideale lijn te vinden en als eerste de finish te bereiken.

Om 13 uur werd de wedstrijd officieel geopend en werden de internationale klassen aan het publiek voorgesteld. Na de specials mocht het duo aantreden voor hun eerste serie.
Met de groene helmkleur stonden William en Sandra op positie 4. Ook in deze serie was de start geweldig en wist het duo als eerste de bocht in te duiken. De tweede serie werd er gestart vanaf plek 3 met de witte helmkleur. Op deze plek was de ondergrond iets harder en met wederom een super start wist het duo ook in deze serie als eerste de bocht in te duiken. De leiding werd niet meer uit handen gegeven en het duo wist dan ook als eerste over de finish te komen.

De derde en laatste serie stond het duo bijna buiten aan op plek 5 met de gele helmkleur. Wederom wisten William en Sandra als een speer uit de startblokken te schieten en meteen de leiding te pakken. Ook hier werd de leiding goed vastgehouden, en werd het duo als eerste afgevlagd. Met een maximum puntaantal van 15 mocht het team als eerste hun startpositie kiezen voor de A-Finale. In de tweede serie was de start het allerbest, dus werd er gekozen voor startplek 3 met de witte helmkleur.

Dit bleek een uitstekende keus, want in de finale wist het duo na een geweldige start als eerste de bocht in te duiken. De gashendel werd vol open gedraaid om een voorsprong op te bouwen op de nummer twee. Na vier snelle rondes wisten William en Sandra de dag zege in Stadskanaal op hun naam te schrijven!

De volgende wedstrijd voor Team Matthijssen zal zijn in het Duitse Osnabruck op 27 mei 2018.

Uitslag:

P Team Land
1 Matthijssen/
Mollema
2 Godden /
Smith
3 Carvill /
Smit
4 Frederiksen /
Grandt
5 A. San Milan /
M. Zapf
6 R. San Milan /
B. Zapf
7 Kempa /
Pollrich
8 Kregel /
Kempa
9 Holstein /
Van Dijk
10 Raatjes /
Sterenborg

Finale

★★★★★★
★★★★★★★★★★★★★★★★★