Tweede in Balkbrug

Op een zonovergoten tweede Paasdag stond team Matthijssen aan de start in het Overijsselse Balkbrug. Een internationale wedstrijd met een totaal van 10 zijspannen aan de start. William en Sandra sloten als tweede af.

De eerste training stond om 10 uur gepland en deze verliep ondanks de al ruige baan geheel naar wens. Ook Lester, de zoon van William, heeft hier zijn eerste meter gemaakt op een grasbaan. Hij nam deel aan de demo van de 125cc specialklasse.

Na de rijdersvoorstelling mocht het duo beginnen aan hun eerste van de drie manches. De punten die werden behaald in deze manches werden bij elkaar opgeteld en de combinatie met de meeste punten mocht als eerste de startplaats voor de finale kiezen. Alle drie de manches werden gewonnen en met een maximaal punten aantal mochten William en Sandra dus als eerste een startplek kiezen voor de finale.

Het duo ging voor de binnenste plek met de rode helmkleur. Dit bleek bij aankomst in het startvak niet zo’n goede keuze. Er was geen geschikt gootje te vinden. Alle gootjes waren te diep. Het duo wist nog een klein strookje grond te vinden waar nog geen gootje was. Nadat het startlint omhoog schoot, stoof het duo van hun plek. Na een meter schoof het span in een bestaande goot. De bak kwam aan de grond waardoor het duo even snelheid verloor. Kostbare meters gingen verloren en de concurrentie maakte zich uit de voeten. William en Sandra wisten in de eerste bocht twee combinaties te passeren en als tweede de bocht uit te komen. De jacht was daarmee geopend op de leidende combinatie.

De sterk verdedigende combinatie van Detz / Arling wist de deur goed dicht te houden. Vier ronden lang werd er geprobeerd dit duo te passeren, maar Wilfred Detz wist zijn hoofd koel te houden. Met het voorwiel op het achterspatbord van Wilfred en Wendy kwamen William en Sandra als tweede over de finish.

Tijdens de strijd om eerste plek liep Sandra een kleine verwonding aan haar hand op. Vanwege een bezoekje aan de EHBO post miste ze de huldiging.

De volgende wedstrijd zal zijn in het Groningse Eenrum. Daar wordt de tweede ronde om het Dutch Open Grasstrack georganiseerd.

.

.

 

Uitslag Balkbrug:

P Team Land
1 Detz /
Arling
2 Matthijssen /
Mollema
3 Frederiksen /
Grandt
4 Goodwin /
Brown
5 Möller /
Frohbös
6 Bruins /
Sterenborg
7 Carvill /
Smit
8 Raatjes /
Sterenborg
9 Kempa /
Stickling
10 Kregel /
Bruins

 

★★★★★★
★★★★★★★★★★★★★★★★★