Tweede plaats in Bielefeld

In het bijprogramma van de GP Challenge in Bielefeld reden William en Sandra naar een tweede plaats.

Op zondag 24 juni 2018 reisde het team af naar het Duitse Bielefeld, waar ze in het bijprogamma stonden van de Challenge voor het wereldkampioenschap voor de solo’s.

Het zou een pittige wedstrijd worden voor William en Sandra, want er stonden ook twee hele snelle Duitse combinaties aan de start.

Tegen de klok van 10 mocht het duo hun eerste meters maken op de harde Duitse kleibaan. Er werden een paar rondjes gemaakt, evenals twee proefstarts. Ietwat ontevreden over de set-up van de motor kwamen William en Sandra van de baan af. Na enige aanpassingen reed het duo een half uurtje later richting het startlint voor de verplichte start training. Deze wist het duo met een zijspan lengte voorsprong winnend af te sluiten. Om half twee begon de wedstrijd voor de solo’s, met daar achteraan de wedstrijden voor het bijprogamma.

In de eerste serie stond het duo op plek 2 met de blauwe helmkleur. Op plek 1 stond de combinatie van Venus / Heiss. Beide combinaties, gingen gelijk op richting de eerste bocht, maar de snelle Duitsers wisten via de binnenzijde de leiding te pakken. Er werd flink gevochten om de leiding over te nemen, maar de combinatie van Venus / Heiss wist de deur goed dicht te houden. William en Sandra werden als tweede afgevlagd.

In de tweede serie werd er gestart vanaf de buitenkant op plek 5 met de groene helmkleur. Beide snelle Duitse combinaties stonden aan de binnenkant van het duo. Na een super start stoof het duo samen met de twee snelle Duitsers richting de eerste bocht. William en Sandra hadden meer snelheid en wisten hierdoor de leiding te pakken. Ze wisten als eerste de bocht uit te komen, op de voet gevolgd door de Duitsers Venus/Heiss. Er werd flink aangedrongen door de Duitsers en William en Sandra besloten zo ver mogelijk op de kant te rijden, zodat hij niet kon passeren. Helaas kwam het duo in de voorlaatste bocht niet goed uit met de rijlijn en daar wist de combinatie Venus / Heiss van te profiteren. Op het rechte eind kwamen ze naar William en Sandra toe rijden en via de binnenzijde te passeren. Zo werden William en Sandra als tweede afgevlagd.

In de laatste serie stond het duo op plek 3 met de witte helmkleur. Ook in deze serie een super start en meteen werd de leiding genomen. Er werd vol aangezet om de leiding te houden voor de op de voet volgende combinatie van Venus / Heiss. Na vier ronden wist het duo deze serie met een kleine voorsprong te winnen. Helaas kwamen William en Sandra voor de dagzege net 1 puntje te kort, met als resultaat een mooie en zwaar bevochten tweede plaats!

Uitslag:

P Team Land
1 Venus /
Heiss
2 Matthijssen /
Mollema
3 Brandhofer /
Scheunemann
4 Godden /
Smith
5 Detz /
Arling

 

★★★★★★
★★★★★★★★★★★★★★★★★