Tweede plaats in Melsungen

In Melsungen was het zweten geblazen. De dag werd met een tweede plaats afgesloten.

Zondag 6 Augustus stonden de internationale grasbaan races in het Duitse Melsungen op het progamma.
Met 6 deelnemende combinaties, waarvan er 3 tot de top 5 van Europa behoren zou dit een zware wedstrijd worden. Ook de temperaturen waren alles behalve fijn, want met het kwik dat ruim boven de 33 graden zou uitkomen was het zweten geblazen.
Na een snelle keuring, werd er tegen de klok van 10 het startsein gegeven voor de vrije training van 2 minuten.
Vanwege de aanhoudende droogte had de organisatie al de hele week duizenden liters water op de baan aangebracht. De ondergrond was hierdoor wat ruig, maar William en Sandra wisten toch een paar snelle rondes te maken. Ook de starttraining verliep naar wens, en het duo wist goed weg te komen, en ook als 1e de finish te passeren.

Toch werd er nog het eenenander aangepast voor de eerste serie. Na de rijdersvoorstelling mocht het duo in de tweede serie aantreden voor hun eerste wedstrijd.
William en Sandra stonden op plek één met de rode helmkleur, en daarnaast met blauw de Duitsers Venus / Heiss. Het duo wit uit de startblokken te schieten en te profiteren van de ideale binnenlijn. Ook de combinatie van Holstein / VanDijk wist zeer snel weg te komen, en probeerden via de binnenzijde te passeren. Echter William en Sandra wisten de deur goed dicht te houden en als eerste de bocht uit te komen. De leiding werd goed vastgehouden en met een kleine voorsprong kwam het duo als eerste over de finish.

In de tweede serie was de startplek erg ongunstig. Het duo stond op plek 6 met de zwart/witte helmkleur. En met de combinatie van Venus / Heiss aan de binnenzijde was het belangrijk dat de start goed was. Nadat het lint omhoog schoot stoof het duo na een super start richting de eerste bocht. Helaas voor William en Sandra kwam ook de Duitse combinatie goed weg die daarna kon profiteren van de binnenbocht. Op de tweede positie rijdend werd de aanval in gezet op de koploper. Na twee rondes zat William zijn bril zo vol stof en modder dat een inhaalpoging niet meer haalbaar was en werd het duo als tweede afgevlagd.

In de derde serie werd er gestart vanaf plek 5 met de groene helmkleur. Ook in deze serie stonden de grootste concurrenten van het duo aan de binnenzijde.
Wederom wisten beide teams goed uit de startblokken te komen en weer profiteerden de Duitsers van hun starpositie. De jacht om de koppositie te veroveren werd vol ingezet, maar William en Sandra slaagden er niet in om de sterk verdedigende Venus / Heiss te passeren en kwamen als tweede over de streep.

In de laatste en allesbeslissende serie werd er gestart vanaf plek 3 met de witte helmkleur en met wederom aan de binnenzijde, op plek 1 met de rode helmkleur, de Duitsers Venus / Heiss. Om de dag overwinning nog op hun naam te schrijven was het van belang dat het duo deze serie zou winnen. De beide combinaties zouden dan gelijk aan punten staan, maar omdat de laatst gereden serie dan telt kon de overwinning in Melsungen nog behaald worden.
William en Sandra hadden een super start en wisten met een wiellengte voorsprong de eerste bocht in te duiken. De combinatie van Venus / Heiss wist het duo goed bij te houden en via de binnenzijde de leiding over te nemen.
Het gas werd vol open gedraaid om de leiding weer over te nemen. Inmiddels stoof de baan zo erg dat er soms blind gereden werd. William en Sandra wisten de Duitsers goed bij te blijven maar niet te passeren en kwamen ook in deze serie als tweede over de streep.

De volgende wedstrijd voor Team Matthijssen zal zijn in het Duitse Hertingen op 11 Augustus, en daarop volgend de Internationale Grasbahnrennen in het Duitse Rasstede op 12 Augustus 2018.

Uitslag:

P Team Land
1 Venus /
Heiss
2 Matthijssen /
Mollema
3 Holstein /
Van Dijk
4 Brandhofer /
Scheunemann
5 Frederiksen /
Grandt
6 Keil /
Kersten

 

★★★★★★
★★★★★★★★★★★★★★★★★