Winst in Herxheim

In het ‘bijprogramma’ van de eerste Langbaan GP wonnen William en Sandra de internationale zijspanwedstrijd in Herxheim

Op woensdag 29 mei vertrok Team Matthijssen tegen het middaguur richting de Duitse grens om vervolgens na een rit van zeven uur aan te komen in het Duitse Herxheim. Het gehele team verbleef tot vrijdag bij hun grootste Duitse fan. Op donderdag 30 mei, Hemelvaartsdag, gingen de ogen al vroeg open, want de training zou stipt om 9.00 uur beginnen. Tot op de minuut nauwkeurig had de organisatie en tijdplan uitgestippeld en hield zich daar ook strikt aan.

De trainingen verliepen voor het duo naar wens en de starttraining werd ook met winst afgesloten. Vanwege het tijdschema voor het WK Langbaan voor de solo’s werden er voor het bijprogramma voorseries verreden. Ook William en Sandra stonden hier aan de start. Met de groene helmkleur stond het duo in deze eerste serie op plek vijf aan de buiten zijde van de baan. Hier was de grond hard en grip was ver te zoeken. Toch wist het duo mee te komen met de rest en als eerste de bocht in te duiken. Met een gemiddelde snelheid van 109,3 km/h wist het duo na vier rondes als eerste over de finish te komen.

Met de eerste punten op zak kon het lange wachten  beginnen. Er waren na de rijders voorstelling om 13:00uur drie blokken van drie series solo’s gepland en de zijspannen zouden om ongeveer 14:50uur mogen starten.
Toch vloog de tijd om voor iedereen stond het duo weer paraat om de tweede serie te starten vanaf plek drie met de witte helmkleur. Hier was de start vele malen beter en wisten William en Sandra gelijk de leiding te pakken. Ditmaal met weer en mooie voorsprong en een gemiddelde van 108,5km/h. Voor de derde en voorlaatste serie schoof het duo helemaal op naar binnen; startplek één met de rode helmkleur. Deze plek was nog beter dan de vorige en William en Sandra schoten dan ook uit de startblokken. Ook hier wist het duo en mooie voorsprong te creëren en met wederom een gemiddelde van 108km/h als eerste over de streep te komen.

In de finale koos iedereen unaniem voor de rode helmkleur als startpositie. En William en Sandra wisten de goede start van de serie ervoor te evenaren. Na vier hele snelle rondes kwam het duo ook in deze serie als eerste over de finish en wisten ze met een maximum van twintig punten ook Herxheim 2019 op hun naam te schrijven!.

Het duo bleef nog een nachtje langer en reed in Duitsland reed vrijdag tegen de middag weer huiswaarts om daar zo snel als mogelijk alles klaar te maken voor de volgende wedstrijd die twee dagen later al gepland staat in het Duitse Bielefeld.

.

.

.

Uitslag Herxheim:

P Team Land
1 Matthijssen /
Mollema
2 Comblon /
Agez
3 Meier /
Schremp
4 Keil /
Kersten
5 San Milan /
Zapf
6 Neuendorf /
San Milan
7 Frederiksen /
Grandt
8 Schramm /
Löffler

 

★★★★★★
★★★★★★★★★★★★★★★★★