Zeer succes vol weekend in Vechta en Scheessel

Twee races binnen 24 uur in Duitsland. Met overwinningen in Vechta en Scheessel werd het zeer succesvol weekend

Er stond Team Matthijssen weer een druk weekend in Duitsland te wachten met een internationale wedstrijden op zaterdagavond in Vechta en zondagmiddag in  Scheessel. Zaterdagochtend vertrok het team rond de klok van 10 richting de eerste halte: Vechta.

Daar aangekomen kon alles gelijk klaar worden gemaakt voor de training die om 13:00 zou beginnen. William en Sandra hadden hun draai al snel gevonden en het duo kwam goed rond. Ook de starttraining verliep naar wens en werd ook winnend afgesloten. Om 18:30 werden alle rijders aan het publiek voorgesteld. Tevens werd deze gelegenheid ook aangegrepen om afscheid te nemen van Team Grenier die in Vechta zijn laatste internationale wedstrijd reed.

Voordat de eerste serie voor de zijspannen zou starten werd er een baanrecord gereden. Ook William en Sandra hadden zich hier voor weten te plaatsen. Het duo kwam in de eerste bocht te wijd uit en verloor daardoor wat tijd. Dit resulteerde in een tweede tijd achter de combinatie van Venus / Heiss.
De eerste serie werd gestart vanaf plek 1 met de rode helmkleur. Het duo wist goed weg te komen en als eerste de bocht in te duiken. De leidende positie werd goed verdedigd en William en Sandra wisten als eerste over de finish te komen. In de tweede serie stonden William en Sandra op plek 5 met de groene helmkleur. Het duo kwam slecht weg en als vierde doken ze de eerste bocht in. In de tweede ronde wist het duo op te schuiven naar de tweede plek en werd de jacht op de koplopers ingezet. De combinatie van Detz / Arling wist alleen de deur zo goed dicht te houden dat William en Sandra geen enkele kans zagen om dit duo te passeren en kwamen dan ook als tweede over de streep.
In de derde serie schoof het duo twee plekjes op naar binnen, naar plek drie. Ook in deze serie kwamen William en Sandra niet goed weg en kwamen als tweede de eerste bocht uit. De leiding werd in de tweede ronde overgenomen en deze werd ook niet weer afgestaan.
Voor de laatste serie werd er gekozen voor plek 1 met de rode helmkleur. De start was super en samen met twee andere combinaties doken ze de eerste bocht in. William en Sandra profiteerden van de binnenzijde en wisten zo alle rijders achter zich te houden. De ideale lijn werd goed vastgehouden en de achterliggers kregen geen kans om het duo te passeren.
Na deze geweldige finale werd er door William en Grietinus druk gesleuteld om de set-up van de motoren om te zetten voor de wedstrijd in Scheessel. Rond de klok van 01:00 werd de bus gestart en reed het team richting Scheessel.

Alle combinaties die in Vechta aan de start stonden waren ook aanwezig in Scheessel. Na een korte nacht klonk om 10 uur alweer het sein voor de vrije training. William en Sandra hadden hun drive al snel gevonden en wisten een topsnelheid te halen van 146 km/u op de 1000 meter baan. Ook in de start training zat het duo er goed op en wisten zeer snel weg te komen.
In alle series wisten William en Sandra als eerste over de finish te komen. Dat was ook van groot belang om punten te verzamelen voor de Super Finale die na de laatste serie gehouden zou worden. Hier deden de 5 puntbeste combinaties van Vechta en Scheessel mee.
Na lang overleg werd er voor de laatste serie gekozen voor plek 1 met de rode helmkeur. William en Sandra wisten na een super start en 3 rondes met een topsnelheid van 149km/u als eerste over de finish te komen en daarbij met een maximum aantal punten de winst in Scheessel op hun naam te schrijven.

Ook had het duo genoeg punten verzameld voor de Super Finale. Deze werd gestart vanaf plek 1 met de rode helmkleur. Weer wist het duo goed uit de startblokken te komen en de leiding te pakken. Deze werd niet meer afgegeven en met een mooie voorsprong kwam het duo moe maar voldaan over de finish

Uitslag Vechta:

P Team Land
1 Matthijssen /
Mollema
2 Venus /
Heiss
3 Holstein /
Van Dijk
4 Brandhofer /
Scheunemann
5 Detz /
Arling
6 Keil /
Kersten
7 Harvey /
Hogg
8 Godden /
Smith
9 Frederiksen /
Grandt
10 Grenier /
Bertoneche

Uitslag Scheessel

P Team Land
1 Matthijssen /
Mollema
2 Godden /
Smith
3 Venus /
Heiss
4 Detz /
Arling
5 Keil /
Kersten
6 Holstein /
Van Dijk
7 Harvey /
Hogg
8 Möller /
Frohbös
9 Brandhofer/
Scheunemann

 

★★★★★★
★★★★★★★★★★★★★★★★★