Zege in Osnabruck

Op zondag 26 mei stond de eerste internationale wedstrijd in Duitsland op het programma. In Osnabruck werd de winst gepakt.

Tegen half negen arriveerde het team in Osnabruck. Gelijk werd alles klaargemaakt voor de keuring, want de eerste training stond gepland om negen uur.
Even na negen uur werd de fuik open gegooid om de eerste meters te maken. De organisatie had flink water op de baan gegooid tegen het stuiven. Hierdoor leek de baan, samen met het groene gras erg glad. William en Sandra deden het daarom de eerste ronde ook kalm aan. Toch leek het allemaal mee te vallen en werd in de tweede ronde de gashendel flink open gedraaid.Ook de starttraining verliep soepel, en werd na drie snelle rondes met een goed gevoel afgesloten. In de eerste serie stond het duo op de derde startplek met de witte helmkleur. William en Sandra kwamen slecht weg en kampten met een heleboel wielspin. Als vierde wist het duo de bocht in te duiken om er vervolgens als tweede weer uit te komen. Na drie ronden flink aandringen wisten William en Sandra in de laatste bocht de leidende positie over te nemen en met een voorwiellengte voorsprong de winst te pakken.In de tweede serie schoof het duo een plekje op naar binnen. Hier wist het duo wel zeer goed weg te komen en gelijk de leiding te pakken. De baan werd inmiddels erg hard en hier en daar waren  zelfs zwarte rubberstrepen zichtbaar. Toch wisten William en Sandra nog een goede rijlijn te vinden en kwamen als eerste over de finish.De derde serie stond het duo voor de tweede keer op plek drie met de witte helmkleur. Ook dit keer kwam het duo slecht weg van deze plek, maar wist wel als eerste de bocht uit te komen. Na twee rondes werd er alleen rood gegeven en volgde er een herstart. Die verliep vele malen beter en wederom kwam het duo als eerste de bocht uit. De leidende positie werd veilig gesteld en met een mooie voorsprong wisten William en Sandra als eerste over de finish te komen.

De vierde en laatste serie stond het duo helemaal binnenin op plek één met de rode helmkleur. Na een redelijke start gingen William en Sandra samen met de combinatie Holstein / Sterenborg de eerste bocht in en wisten er als eerste uit te komen. De gashendel werd daarna ook vol open gedraaid en er werden een paar hele snelle rondes neergezet. Met een mooie voorsprong, en een maximaal aantal punten kwamen William en Sandra als winnaar over de finish in Osnabruck.

Uitslag Osnabruck:

P Team Land
1 Matthijssen /
Mollema
2 Holstein / Sterenborg
3 Godden /
Smith
4 Brandhofer /
Scheunemann
5 Frederiksen /
Grandt
6 Detz /
Arling

 

★★★★★★
★★★★★★★★★★★★★★★★★